Ett naturligt skär…

Uncategorized | 3 Dec 2011 | No Comments
”Du har ett naturligt skär…”
…prick så sa han min chef, när vi snackades vid häromdagen. Ett naturligt skär, en på hundra…
Vi hade ett one-2-one-möte i veckan, jag och VD’n för det konsultbolag jag jobbar på och vi diskuterade en hel massa väsentligheter och viktigheter relaterade till vårt arbete och någonstans, mitt i så kom vi in på skidåkning.
Min chef är en fenomenal skidåkare och en briljant analytiker och att få ett utlåtande med dessa ordalag från honom är stort. På riktigt. Rätt stort faktiskt. Så nu ler jag med hela ansiktet, och tänker, kan man skära naturligt i snö så borde det funka på det mesta… Så idag har jag skurit ut ett pepparkakshus och klistrat ihop med socker. Det funkade. En vägg brast (läs trillade ner i sockerklegget och stendog) men eftersom husets utformning var mer av karaktären Muminhus än traditionellt ”En och en halvplanskåk med snickarglädje” så gjorde det ingenting. Från hexagon till pentagon på ett litet kick. Ett högkvarter för skumma tomtar att husera i runt jul. En borg. En fästning… Jag skar ut fönster också och dörrar och imorgon skall skapelsen smyckas ut, med godis och kristyr. Barnen tror att det är deras uppgift att pynta men jag överväger starkt att finta dem. För dekorationen är det roligaste så det kommer att bli strid på kniven om vem som får pynta vad och var. Fem sidor, två barn och en mamma… Må bäste dekoratör vinna.
Sov gott!