• http://tokabyanna.se/wp-content/uploads/2011/09/Slide_1.jpg
  • http://tokabyanna.se/wp-content/uploads/2011/09/slide_2.jpg
  • http://tokabyanna.se/wp-content/uploads/2011/09/slide_3.jpg
Toka by Anna drivs av Anna Pehrsson som bor och verkar i Vasastan i Stockholm men har sina rötter längs det Norrländska kustbandet. Silversmidet och design av smycken har sedan drygt 15 år tillbaka varit en passion som startade med en kurs, blev en hobby och som snabbt övergick till ett brinnande intresse. På senare år har hobbyn blivit en verksamhet, fortfarande i liten skala men med ambition att växa. Till vardags arbetar hon  med IT strategier, och kombinationen av de båda hantverken skapar en optimal balans där kreativitet och problemlösning får energi och svängrum.
Anna Bertilson

En knäpp idé en galen tanke, grymt impulsivt, fullt av energi och sjukt spontant. Ungefär så… oförutsägbar i varje cell… så är mitt liv. Sån är jag, och så går det till när mina smycken blir till. Inget är det andra likt och allt är numrerat och unikt. Unikt i sitt slag och sin existens. Lite snett, kanske lite vint, rätt så galet men fantastiskt genuint och 100% extra allt.

Min design är ren och kraftfull, ibland skir i sin enkelhet men alltid rå och äkta med en tanke.
En känsla. En lek. Galet mycket passion, energi, eld och glädje…
Jag hämtar inspiration från min omgivning, det som drabbar mig, musik som berör, texter jag läst, vackra ting, människor jag möter och lever med och intill, känslor… livet när det är som vackrast och alldeles ödmjukast och helt sjukt galet.